Castanea sativa (szelídgesztenye) 2L-es

6.500 Ft

Szelídgesztenye (Castanea sativa).

Magyar klímán télálló növény, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a természetben, emberi beavatkozás nélkül is megél, terem.

Méret: 80-100 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Szelídgesztenye (Castanea sativa)

Jellemzői:

A savas talajt kedveli, így alapvetően az ország nyugati felén érzi jobban magát, a Dunántúl számos területén megfelelő számára a termőközeg mindenféle talajjavítás nélkül is. Más területeken is nyugodtan lehet ültetni, ám érdemes telepítés előtt a talaj kémhatását ellenőrizni, és szükség esetén savanyú termőtalajjal dúsítani a közeget.

A szelídgesztenye vízigénye magas, és a magasabb páratartalmat is igényli, így vagy a csapadékosabb területeken érzi jól magát, vagy pedig figyelmet kell fordítani az öntözésére, főképpen fiatalabb korában.

A szelídgesztenye kifejlett mérete jellemzően 10 és 25 méter között van, az adott növény végső magassága, termete függ a fajtától is, és a környezeti körülményektől is.

A szelídgesztenye, amennyiben facsemeteként kerül telepítésre, várhatóan bő tíz év múlva hozza majd az első fogyasztható terméseit. A magról szaporított fák esetében még hosszabb, átlagosan kétszer ennyi idővel kell számolni. Az oltott csemeték ugyanakkor már 7-8 év alatt termést adhatnak, természetesen ekkor még jóval csekélyebb mennyiségben

Jó hír azonban a szelídgesztenyefa nem igényel metszést!

A szelídgesztenye a magyar klímán télálló növény, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a természetben, emberi beavatkozás nélkül is megél, terem.

Mérete: 2l-es konténer, 80-100 cm.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 80-100 cm