Caryopteris clandonensis Kew Blue (Ragyogó kék virágú kékszakáll) 2L-es

2.300 Ft

Caryopteris clandonensis Kew Blue (Ragyogó kék virágú kékszakáll)

A Caryopteris clandonensis Kew Blue más néven a Ragyogó kék virágú kékszakáll, egy lenyűgöző dísznövény, amely az ősz színkavalkádjába varázsolja kertünket. Ez a cserje eredetileg Kínából és Japánból származik, és népszerűsége a kertészeti világban egyre nő.

Méret: 40-60  cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Caryopteris clandonensis Kew Blue (Ragyogó kék virágú kékszakáll)

A Caryopteris clandonensis Kew Blue más néven a Ragyogó kék virágú kékszakáll, egy lenyűgöző dísznövény, amely az ősz színkavalkádjába varázsolja kertünket. Ez a cserje eredetileg Kínából és Japánból származik, és népszerűsége a kertészeti világban egyre nő. A Kew Blue fajta különösen figyelemre méltó az intenzív, mélykék virágai miatt, melyek bámulatos kontrasztot alkotnak a többi növényzettel.

Ez a cserje általában kerekded, bokros formát ölt, amely 60-90 centiméteres magasságúra nő megfelelő gondozás mellett. Levelei apróak, szürkések-zöldek, és nyár elején kezdenek virágozni. A virágzatok henger alakúak és tele vannak apró kék virágokkal, amelyek mézes illatukkal vonzzák a pillangókat és a méheket.

A Caryopteris clandonensis Kew Blue a napos vagy félárnyékos helyeket kedveli, és könnyen gondozható. Jól tűri a szárazságot és a hőt, és kedveli a jó vízelvezetésű talajt. Rendszeres metszéssel támogathatjuk a bokor formájának megőrzését, és évente tél előtt érdemes visszavágni a növényt, hogy az új hajtások jól fejlődjenek.

A Ragyogó kék virágú kékszakáll ideális választás lehet kerti ágyásokba, sziklakertekbe vagy akár konténeres növényként is. Kombinálható más őszi virágokkal és díszfákkal, hogy még lenyűgözőbb látványt nyújtson kertünkben. Ez a növény nemcsak szépségét mutatja meg, hanem vonzza a természet élőlényeit is, így egyaránt örömet szerez a kertész és a természet szerelmeseinek egyaránt.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm