Caryopteris x clandonensis Dark Knight (Angol kékszakáll) 2L-es

1.800 Ft

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Caryopteris x clandonensis Dark Knight (Angol kékszakáll)

A Caryopteris x clandonensis ‘Dark Knight’ egy kertészeti hibrid, amely a menta családba (Lamiaceae) tartozik. Ez az örökzöld cserje származékai a Caryopteris incana és a Caryopteris mongholica fajok keresztezéséből jött létre. A ‘Dark Knight’ nevet a növény sötétkék-violetta virágai és sötétlila levelei miatt kapta.

Az alábbiakban találsz egy általános jellemzést a Caryopteris x clandonensis ‘Dark Knight’ cserjéről:

  1. Virágok: A ‘Dark Knight’ caryopteris különlegességét a sötétkék-violetta virágai adják. Ezek az illatos virágok tömött, csomókban helyezkednek el a szárak végén, és a nyári hónapokban nyílnak.
  2. Levelek: A levelei sötétlilák vagy szürkés-lilák, ami a növény egyedi megjelenését adja. A színes levelek érdekes kontrasztot képeznek a virágokkal.
  3. Magasság: A ‘Dark Knight’ caryopteris általában 60-90 cm magasra nő, a szélessége pedig hasonló mértékben terjedhet el. Ez a közepes méretű cserje kiválóan illeszkedik kisebb kertekbe vagy szegélyekbe.
  4. Környezeti igények: ‘ Jól alkalmazkodik a szárazabb és meleg éghajlatokhoz, és kedveli a napos helyzeteket. Jól bírja a szárazságot, de rendszeres öntözést igényel a meleg nyári hónapokban.
  5. Díszítő érték: Ez a cserje különleges megjelenése miatt nagyon népszerű a kertészek és kerttulajdonosok körében. A sötét virágok és levelek vonzóvá teszik a ‘Dark Knight’ caryopteris-t a kertekben és tájképekben.
  6. Vonzza a rovarokat: A caryopteris virágai vonzzák a méheket, lepkéket és más beporzó rovarokat, ami hozzájárul a kert biodiverzitásának fenntartásához és ökológiai egyensúlyához.
  7. Évelő jelleg: Évelő növény, ami azt jelenti, hogy több éven keresztül visszatérően virágzik és nő.

Fontos megjegyezni, hogy a ‘Dark Knight’ caryopterisnek sok más fajta és fajtája is létezik, és ezek a cserjék kissé eltérhetnek a virágzás időszakában és a levelek színében.

További információk

Tömeg 2 kg