Carex flacca ‘Blue Zinger’ ( Deres sás) 2l-es

2.500 Ft

Carex flacca ‘Blue Zinger’

A deres sás hazánkban is őshonos, lassan terjedő tövű, változatos növekedésű faj.

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Carex flacca ‘Blue Zinger’ ( Deres sás)

A Carex flacca ‘Blue Zinger’, ismertebb nevén Deres sás ‘Blue Zinger’, egy lenyűgöző dísznövény, amely kis termetével és kék színű leveleivel különleges látványt nyújt kertekben és konténerekben egyaránt. Ez a fajta általában alacsonyra nő, 20-30 centiméteres magasságot ér el, és terjedő növekedési habitussal rendelkezik. A levelek hosszúkásak és vékonyak, különlegességüket a kék szín adja, ami nyáron is megmarad.

Virágai inkább jelentéktelenek, így inkább a levelek színére és textúrájára érdemes figyelni. A ‘Blue Zinger’ fajta különösen szép kontrasztot alkot más növényekkel, például a zöld levelekkel vagy a virágokkal, kiemelve kék színét.

A Deres sás általában részleges árnyékot vagy teljes napfényt kedvel, attól függően, hogy az adott területen mennyire forróak a nyári napok. Jó vízelvezetésű, tápanyagokban gazdag talajt igényel, de viszonylag jól alkalmazkodik különböző talajtípusokhoz is. Fontos a rendszeres öntözés, különösen a forróbb időszakokban vagy szárazabb talaj esetén.

A Deres sás általában könnyen karbantartható növény, ritkán igényel komoly metszést vagy más speciális gondozást. Ideális választás lehet sziklakertekbe, szegélyekbe vagy akár konténerekbe való ültetésre is, hogy színes és texturált elemet hozzon a kertbe.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 10-20 cm