Campsis radicans ‘Stromboli’ (trombitafolyondár) 2L-es

9.900 Ft

Campsis radicans ‘Stromboli’ (trombitafolyondár)

Campsis radicans ‘Stromboli’, közismert nevén trombitafolyondár, lenyűgöző és látványos dísznövény, amelyet gyakran ültetnek kertekbe és parkokba.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Campsis radicans ‘Stromboli’ (trombitafolyondár)

A Campsis radicans ‘Stromboli’, közismert nevén trombitafolyondár, lenyűgöző és látványos dísznövény, amelyet gyakran ültetnek kertekbe és parkokba. Ez az évelő kúszónövény az Egyesült Államok déli és keleti részén honos, de népszerűsége miatt számos más területen is termesztik.

A ‘Stromboli’ fajta különlegessége az, hogy gazdag narancsvörös virágzatokat hoz létre, amelyek trombita alakjuk miatt kapják a névüket. Ezek a virágok általában nyáron és kora ősszel nyílnak, és rendkívül vonzóak méh- és pillangócsalogatóként.

Ezenkívül a trombitafolyondár gyorsan nő, és akár 10 méter hosszúra is kúszhat, így ideális választás lehet kerítések, pergolák vagy más szerkezetek borítására. Bár nagy teret foglal el, gondos megmetszéssel és támogatással uralható.

Fontos megjegyezni, hogy a trombitafolyondár hajlamos terjedni, ezért olyan helyen kell ültetni, ahol van elég hely a növekedéséhez, és rendszeres karbantartással kell kezelni, hogy ne terjedjen túl gyorsan vagy széles körben.

Összességében a Campsis radicans ‘Stromboli’ egy lenyűgöző és látványos kúszónövény, amely vonzza a kertbarátokat az élénk narancsvörös virágzatával és gyors növekedésével.

Ültetési távolság: 100-150 cm

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 60-80 cm