Buxus Semperivens Graham Blandy ( Oszlopos Buxus ) 5 L-es

7.600 Ft

Buxus Semperivens Graham Blandy ( Oszlopos Buxus )

A Buxus sempervirens ‘Graham Blandy’, vagy oszlopos buxus, egy nagyon népszerű örökzöld növény, amely gyakran használatos formális kertekben, díszítő sövényekben és konténerekben is.

Méret: 80-100 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Buxus Semperivens Graham Blandy ( Oszlopos Buxus )

A Buxus sempervirens ‘Graham Blandy’, vagy oszlopos buxus, egy nagyon népszerű örökzöld növény, amely gyakran használatos formális kertekben, díszítő sövényekben és konténerekben is. Íme egy részletesebb leírás erre a növényre:

A Buxus sempervirens ‘Graham Blandy’ egy oszlopos, oszlopszerű növény, amelynek keskeny és függőleges növekedése van. Ez az oszlopos forma lehetővé teszi a növény számára, hogy szűk helyeken is jól elférjen, és kiválóan alkalmas a kertrészletek, mint például az ösvények vagy az épületek, díszítésére.

A levelek aprók, sötétzöldek és fényesek, jellegzetesen ovális alakúak. A Buxus sempervirens fajta általában lassú növekedésű, ami azt jelenti, hogy az oszlopos buxus nem igényel gyakori metszést vagy ápolást ahhoz, hogy megtartsa alakját.

Ez a növény általában kedveli a fényes vagy részleges árnyékos helyeket, és jól prosperál jó vízelvezetésű, kissé savanyú vagy semleges pH-jú talajban. Fontos, hogy a talaj jól drenált legyen, mert a pangó víz károsíthatja a gyökereket.

Az oszlopos buxus általában könnyen karbantartható növény, és ritkán van szükség komolyabb metszésre vagy más speciális gondozásra. Azonban időnkénti ápolás és a növény környezetének tisztántartása segíthet megőrizni annak egészségét és szépségét.

Összességében a Buxus sempervirens ‘Graham Blandy’, vagy oszlopos buxus, egy praktikus és dekoratív választás lehet a kertekben és tájképekben, különösen olyan helyeken, ahol a tér szűkös, és egy függőleges elemmel szeretnénk díszíteni azt.

További információk

Tömeg 5 kg
Méretek 80-100 cm