Buddleja davidii ‘Ile de France’ (lilásrózsaszín nyáriorgona) 2 L-es

2.500 Ft

Buddleja davidii ‘Ile de France’ (lilásrózsaszín nyáriorgona)

Buddleja davidii ‘Ile de France’, a lilásrózsaszín nyáriorgona, lenyűgöző és erőteljes növekedésű lombhullató cserje.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Buddleja davidii ‘Ile de France’ (lilásrózsaszín nyáriorgona)

A Buddleja davidii ‘Ile de France’, a lilásrózsaszín nyáriorgona, lenyűgöző és erőteljes növekedésű lombhullató cserje, amely magával ragadó szépségével kiemeli a kerteket. Egy 3-4 méteres magasságú növény, melynek hajtásai télen visszafagyhatnak, így tavasszal javasolt az elhalt részek eltávolítása, ami nemcsak esztétikailag előnyös, hanem a dús nyári virágzást is fokozza.

A Buddleja davidii ‘Ile de France’ igényes növény, amely a napfényt és a meleget kedveli. Bár talajszempontból nem válogatós, de a jó szerkezetű, tápanyagdús talajokban érzi magát igazán otthonosan. A kert napfényes részére ültetve virágai, sötét rózsaszín árnyalatával, lenyűgöző nyári látványt teremtenek, melyet ívesen lehajló fürtvirágzatai tesznek még dekoratívabbá.

A virágok nemcsak a szemet gyönyörködtetik, hanem illatukkal is vonzzák a pillangókat és a méheket, így a kert élővilágát is gazdagítják. A lándzsás levelek világos zöld színükkel frissességet sugároznak, és a növény különböző módon felhasználható, legyen szó szoliterként, sövényként vagy cserjecsoportként.

A Buddleja davidii ‘Ile de France’ tehát nem csak szemet gyönyörködtető látványt nyújt a kertben, hanem egyúttal élénkíti is azt, vonzza a kert természetes látogatóit és sokoldalúan alkalmazható a kertépítés különböző területein.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm