Buddleja davidii Adonis Blue (kék virágú nyári orgona) 2L-es

3.600 Ft

Buddleja davidii Adonis Blue (kék virágú nyári orgona)

A Buddleja davidii ‘Adonis Blue’ – illatos nyári orgona  kb. 1,5-2 méteres, gyors növekedésű virágos cserje.

Méret: 40-60 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Buddleja davidii Adonis Blue (kék virágú nyári orgona)

A Buddleja davidii ‘Adonis Blue’ – illatos nyári orgona  kb. 1,5-2 méteres, gyors növekedésű virágos cserje. Igazi pillangócsalogató, 25-30 cm hosszú, mélykék virága van. Kb. 1,5-2 méter magas, széles, íves ágakkal és lándzsa alakú levelekkel. Gyorsan növő cserje, egy szezon alatt akár 1,5 – 2 métert is nőhet.

 Júniustól októberig hozza bókoló, akár 30-50 cm-t is elérő apró virágokból álló fürtvirágzatát.

 Lándzsa lakú, hosszú levelei szórt állásúak, keskenyek, méregzöld színűek.

 Leginkább nyírott sövényként, valamint szoliter növényként, vagy több fajtát egy csoportba ültetve látványos hatást érhetünk el.

 Kifejezetten napfénykedvelő növény, árnyékban eltorzul, szára felkopaszodik. Talajra nem igényes, szereti a tápdús, jó vízelvezetésű talajt.

Mivel a nyári orgona júniustól hozza virágait, ezért fontos a helyes metszése. Tavasszal, szigorúan a fagyveszély elmúltával lehet elkezdeni a visszavágást. El kell távolítani a beteg, elfagyott ágakat és az előző évi virágokat vissza kell vágni. Így növénynek lesz ideje új hajtásokat hozni, melyeken majd a virágok megjelennek. Az előző évben kihajtott vesszőket kb. arasznyira, a vastagabb ágakat óvatosan vágjuk vissza.
Nagyon fontos a rendszeres metszés, mert virágokat csak az új hajtásokon hoz, ezért ha nem gondoskodunk megfelelően róla, akkor a bokor idő előtt elöregedik.

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 40-60 cm