Bereczki bőtermő birs (szabadgyökeres)

3.500 Ft

Bereczki bőtermő

Az egész világon ismert magyar birs fajta.

A közép kötött, jó vízgazdálkodású, levegős talajokon termeszthető eredményesen.

Érési idő: szeptember, október

Méret: 150-175cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Bereczki bőtermő birs (szabadgyökeres)

A Bereczki bőtermő birs (Pyrus calleryana ‘Bereczki’) egy különleges fajta a körtefa családjából. Itt vannak a Bereczki bőtermő birs gyümölcsfára jellemző tulajdonságok:

  1. Gyümölcs: A  gyümölcse közepes méretű, általában sárga vagy sárga-zöld színű. A gyümölcs héja sima és vékony. Az érett gyümölcs íze édes és kellemes, és enyhén aromás lehet.
  2. Termőképesség: Egy rendkívül termékeny fajta. Ez azt jelenti, hogy sok gyümölcsöt hoz létre egyetlen fán, ami ideális lehet, ha sok körte szükséges.
  3. Virágzás: A fa tavasszal virágzik, és virágai fehérek és illatosak lehetnek, amelyek vonzzák a beporzókat.
  4. Termőidőszak: Általában késő ősszel vagy korai télen érik. Ez azt jelenti, hogy a gyümölcsök hosszú ideig elérhetők el a fán, ami lehetővé teszi az összegyűjtésüket az érett állapotban.
  5. Élettartam: A birsfa hosszú életű, és jó egészségügyi gondozás mellett hosszú ideig élhet.
  6. Alak és méret:  közepes méretű, kerek vagy kicsit kúpos koronával rendelkezik. Megfelelő metszéssel könnyen karbantartható és irányítható.
  7. Talajigény: A birsfa általában jól tűri a különböző talajtípusokat, de a jó vízelvezetésű, mély és tápanyagban gazdag talajokat kedveli leginkább.
  8. Ellenálló képesség: Megbízható ellenálló lehet néhány betegséggel és tevővel szemben, de fontos az egészséges növekedés és termés rendszeres gondozása és védelme.
  9. Felhasználás: A gyümölcsét frissen fogyaszthatjuk, de felhasználhatjuk különböző ételeket, például süteményeket és lekvárok készítéséhez is.
  10. Tájépítészet:  Gyakran használt dísznövény a tájépítészetben is, mivel a tavaszi virágzás és az őszi gyümölcsök szép látványt nyújtanak.

Fontos megjegyezni, hogy a Bereczki bőtermő birs egy speciális körtefajta, és annak érdekében, hogy a legjobb termést hozzon, fontos a megfelelő gondozás, a megfelelő körülmények és a rendszeres metszés biztosítása.

Bereczki bőtermő birs (szabadgyökeres)

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 150-175 cm