Berberis thunbergii ‘Carmen’ (bordó levelű borbolya) 2L-es

2.800 Ft

Berberis thunbergii ‘Carmen’ (bordó levelű borbolya)

A Berberis thunbergii ‘Carmen‘ egy bájos lombhullató cserje, amely 1,5-2 méter magasra nő, kecsesen széthajló, vékony ágrendszerrel rendelkezik.

Méret: 20-40 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Berberis thunbergii ‘Carmen’ (bordó levelű borbolya)

A Berberis thunbergii ‘Carmen‘ egy bájos lombhullató cserje, amely 1,5-2 méter magasra nő, kecsesen széthajló, vékony ágrendszerrel rendelkezik. A cserje rendkívül vonzóvá teszi kertet a különleges színű leveleivel és tavaszi virágzásával.

Levelei fényes és hosszúkásak, különleges sötét bordó színük miatt emelkednek ki. Az ősz beköszöntével a levelek kárminpirosra színeződnek, így a cserje a kert színpompás dísze lesz a hidegebb hónapokban.

A ‘Carmen’ ágain tüskék fejlődnek, amelyek nemcsak a növény védelmét szolgálják, hanem strukturált megjelenést is kölcsönöznek neki. Április és május hónapokban a cserje apró sárga virágokkal díszlik, hozzájárulva a tavaszi kert szépségéhez.

Ezt a borbolyát ideálisnak találjuk napos helyekre ültetni, mivel a bordó levelek színe a napon kiemelkedik. A ‘Carmen’ a kerti teret eleganciával és színkavalkáddal gazdagítja, és kiváló választás lehet kisebb sövények kialakításához vagy önálló dísznövényként a kertben.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm