Berberis thunbergii ‘Aurea’ (sárga levelű japán borbolya) 2L-es

2.900 Ft

Berberis thunbergii ‘Aurea’ (sárga levelű japán borbolya)

A Berberis thunbergii ‘Aurea’ egy gyönyörű lombhullató cserje, mely kertedet élettel, színekkel és textúrával gazdagítja

Méret: 20-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Berberis thunbergii ‘Aurea’ (sárga levelű japán borbolya)

A Berberis thunbergii ‘Aurea’ egy gyönyörű lombhullató cserje, mely kertedet élettel, színekkel és textúrával gazdagítja. Kompakt növekedésű, általában 50-60 cm magasra nő, így ideális választás lehet alacsonyabb sövényekhez vagy kerti szegélyekhez.

A tavaszi hónapokban ez a cserje megajándékoz minket sárga virágaival, amelyek élénk kontrasztot alkotnak a friss, zöld levelekkel. A virágok életteli színükkel vonzzák a méheket és más beporzókat, hozzájárulva a kert biodiverzitásához.

Az ‘Aurea’ bogyós termése télen kerül előtérbe, piros színével varázsolva szép színt a kertbe. Ezek a bogyók nemcsak esztétikai értéket képviselnek, hanem szolgálnak táplálékul is a madaraknak, így télen is élettel töltik meg a kertet.

A cserje nagyon időjárásálló és ellenálló, így minimális gondozást igényel. Kiválóan alkalmazkodik napos vagy félárnyékos környezethez, és ellenálló a betegségekkel és kártevőkkel szemben.

A Berberis thunbergii ‘Aurea’ nem csupán egy növény a kertben, hanem egy kis arany csoda, amely évszakokon át kínál változatos és gyönyörű látványt. A kert kedvelők számára ez a cserje lehetőséget teremt arra, hogy egy kis ragyogást és színt vigyenek a kertjükbe.

 

 

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-40 cm