Akció!

Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’-( japán vérborbolya ) 2 L-es

2.250 Ft

Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’-( japán vérborbolya )

A Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’ egy lombhullató cserje, melyet gyakran dísznövényként ültetnek kertekben és parkokban szerte a világon. A növény a Berberidaceae család tagja, és eredetileg Japánból és Kínából származik.

Méret: 20-30 cm

Kiszállítás: 10-15 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’-( japán vérborbolya )

A Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’ -( japán vérborbolya ) egy lombhullató cserje, melyet gyakran dísznövényként ültetnek kertekben és parkokban szerte a világon. A növény a Berberidaceae család tagja, és eredetileg Japánból és Kínából származik.

Ez a fajta különleges a szép bordó-lila leveleiről, melyek az év során változatos árnyalatokat öltenek. A levelek jellegzetesen apró, fogazott szélűek és ovális alakúak. A tavaszi hajtások fiatalon élénkpiros színűek, majd fokozatosan átmennek a mélyebb lila árnyalatokba, amikor a növény teljesen kifejlődik. Az ősz beköszöntével a levelek vöröses-bordóvá válnak, amely csodálatos őszi látványt nyújt.

Az ‘Atropurpurea’ viszonylag kis termetű cserje, általában 1-1,5 méter magasra nő, és enyhén szélesedő termetű. Könnyen ápolható és tűri a változó körülményeket, így ideális választás lehet kertekbe vagy csoportos ültetésekre.

A tavasszal megjelenő apró sárga virágok később piros bogyókká érnek, melyek télen is díszíthetik a cserjét, különösen ha a levelek lehullanak.

A Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’ -( japán vérborbolya ) egy igazi látványos és változatos növény, amely színével és formájával feldobja kertjét bármely évszakban.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 20-30 cm