Akció!

Aster alpinus Violet (havasi őszirózsa)

1.200 Ft

Aster alpinus Violet ( havasi őszirózsa )

A havasi őszirózsa virágai általában tavasz elején vagy kora nyáron nyílnak.

Legnagyobb 20-30 centiméter magasra nő.

Méret: 15-20 cm

 

Leírás

Aster alpinus Violet (havasi őszirózsa)

Az Aster alpinus, vagy havasi őszirózsa, egy évelő virág, amely a sziklakertekben és a kerti ágyásokban is gyakran megtalálható. Az alábbiakban röviden ismertetem ennek a növénynek a jellemzőit:

  1. Virágzás: A havasi őszirózsa virágai általában tavasz elején vagy kora nyáron nyílnak, és virágzásuk hosszú ideig tart. A virágok jellegzetesen szellős szirmokból áll, és a középen sárga középpel rendelkeznek.
  2. Magasság: Legnagyobb 20-30 centiméter magasra nő, ami miatt ideális választás lehet a kisebb kerti területeken vagy sziklakertekben.
  3. Szaporítás: A havasi őszirózsa könnyen szaporítható magokkal vagy tőosztással.
  4. Tápanyag- és vízigény: Ez a növény kedveli a jó vízelvezetésű talajt és a napos vagy enyhén árnyékos elhelyezést. Szárazabb talajon is jól teljesít.
  5. Télállóság: A havasi őszirózsa télálló növény, ami azt jelenti, hogy hideg téli hónapokban is életben maradhat.
  6. Hasznosítás: Gyakran ültetik sziklakertekbe, kőkertekbe, valamint szegélynövényként is használható. Szép látványt nyújt a kisebb kerti területeken és a sziklakertekben.
  7. Virág színválaszték: A havasi őszirózsa virágai különböző színárnyalatokban találhatók, de a Violet változat, mint a neve is sugallja, gyakran lila vagy kékes-lila virágokkal rendelkezik.

További információk

Tömeg 0,5 kg
Méretek 15-20 cm