Árnyliliom ( Hosta-Stiletto) 2L-es konténer

3.200 Ft

Kategória:

Leírás

Örök kedvencünk, az árnyékos kertek királynője. Az árnyliliomokat általában díszes lombjukért szeretjük, ezért is terjedt el egyre jobban ez a Kelet-Ázsiában honos dísznövény. Európába a tizennyolcadik században került, napjainkra már több mint kétezer ötszáz nemesített fajtájával találkozhatunk.

Tőálló leveleik, a nagy bokros tövek jól takarják a talajt.

Az árnyliliomok egész évben tavasztól őszig, dísze lehet kerteknek, parkoknak, utcáknak, hiszen zöld levelei egész évben, virágai pedig időszakosan nyílnak.

Gondozásra szinte nincs szüksége a növénynek, nagy leveleinek köszönhetően még a gyomosodást is meggátolja.

Az árnyliliomnak nagyon sok fajtájával találkozhatunk, melyek gondozásukban nem, inkább látványukban térnek el egymástól, változatos levél-és virágszínüknek köszönhetően. A virágok magas szárain nyílnak és különlegesen szép látványt nyújtanak. Az árnyékliliomok szépen mutatnak önmagukban is, de csoportosan is.

Nevével ellentétben nem az árnyékos helyet kedveli, inkább félárnyékban érzi magát legjobban. Az egyszerű fajtákat naposabb, a tarka levelű fajtákat inkább naptól védettebb helyre ültessük.

A növénynek tápanyagigénye közepes, ezért elég, ha tavasszal szerves trágyát keverünk a földjükhöz, más tápanyagpótlásra nincs szükség.

Öntözni, tartósabb szárazság esetén célszerű, amikor már a levelek széle barnulni kezd, a növény a szárazságtól szenved. Az ültetés ideje tavasztól őszig lehetséges, lényeg hogy a fagyok előtt végezzük az ültetést. Ültetés után a talajt nedvesen kell tartani. Figyelni kell arra az ültetésnél, hogy megfelelő távolság legyen a növények között, mert az árnyliliom helyigényes, mivel évről évre terebélyesebb lesz.

Kifejlett méretét több éven keresztül, négy-nyolc év alatt éri el.

Mérete: 20-30cm

További információk

Tömeg 2 kg