Ajuga reptans Burgundy Glow (tarka indás ínfű) 0,5l-es

1.600 Ft

Ajuga reptans Burgundy Glow (tarka indás ínfű)

A ‘Burgundy Glow’ ajuga levelei nagyon dekoratívak és változatos színűek. A levelek kifejezetten különlegesek, mivel több színben is megjelenhetnek, például zöld, vöröses-barna és krémfehér színekben. Ezek a színek a növény növekedésével és a fényviszonyoktól függően változhatnak.

Méret: 8-12 cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

8 készleten

Kategória:

Leírás

Ajuga reptans Burgundy Glow (tarka indás ínfű)

Az Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’, más néven kerti ínfű, egy évelő talajtakaró növény, amely gyakran díszítő virágágyásokban, sziklakertekben és az árnyékos területeken található.

Íme néhány jellemzője:

  1. Levélzet: A ‘Burgundy Glow’ ajuga levelei nagyon dekoratívak és változatos színűek. A levelek kifejezetten különlegesek, mivel több színben is megjelenhetnek, például zöld, vöröses-barna és krémfehér színekben. Ezek a színek a növény növekedésével és a fényviszonyoktól függően változhatnak.
  2. Virágzat: A burgundi ínfű kis virágokkal rendelkezik, amelyek többnyire kék vagy lila árnyalatokban pompáznak. A virágok általában fürtökben helyezkednek el, és a tavasz közepétől a késő tavaszig vagy a korai nyárig nyílnak.
  3. Magasság: Az Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’ alacsony növény, amely általában csak 10-15 centiméter magasra nő. Kiválóan alkalmas talajtakaróként vagy szegélynövényként.
  4. Fényigény: Általában részleges árnyékot vagy árnyékot kedvel, de meglehetősen jól elviseli a teljes napfényt is. A délutáni napfénytől való védelem azonban segíthet megőrizni a levelek színét.
  5. Talajigény: Jól növekszik a jó vízelvezetésű, nedves, humuszban gazdag talajokon. Az enyhén savas vagy semleges pH-értékű talajokat részesíti előnyben.
  6. Télállóság: A ‘Burgundy Glow’ ajuga hidegtűrő növény, és jól ellenáll a hideg időjárásnak, így a téli hónapokban is megmaradhat.
  7. Karbantartás: Általában nem igényel sok gondoskodást. Tavasszal az elnyúlt hajtásokat visszavághatjuk, hogy a növény kompaktabb maradjon. Száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel.
  8. Terjedés: A ‘Burgundy Glow’ ajuga hajlamos terjedni a talajfelszín mentén, így érdemes figyelni és szükség esetén szaporítani vagy korlátozni a terjedését.

Ez a növény egy kiváló választás lehet azoknak, akik színes és dekoratív talajtakarót keresnek kertjükbe vagy kertjük árnyékos területeire. Mivel színváltozataiban gyönyörű, az Ajuga reptans ‘Burgundy Glow’ hozzájárulhat kertje vizuális vonzeröjéhez.

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 10 cm