Abelia Edward Goucher (tárnicslonc) 2L-es

3.600 Ft

Abelia Edward Goucher (tárnicslonc)

A cserje közepes méretű, általában 1,2-1,5 méter magasra és szélesre nőhet. A levelek kicsik, oválisak vagy ellipszis alakúak, sötétzöldek, és finoman bordázott szélük lehet.

Méret: 30-40cm

Kiszállítás: 5-10 munkanap

Szállítás: Mpl posta

Leírás

Abelia Edward Goucher (tárnicslonc)

Népszerű díszcserje, amely a Caprifoliaceae családjába tartozik.

Ez a cserje közepes méretű, általában 1,2-1,5 méter magasra és szélesre nőhet. A levelek kicsik, oválisak vagy ellipszis alakúak, sötétzöldek, és finoman bordázott szélük lehet.

Az ‘Edward Goucher’ változatot leginkább a gazdag virágzása teszi különlegessé. A virágok általában rózsaszín vagy lila-rózsaszín árnyalatúak, és kis csomókban vagy fürtökben helyezkednek el a hajtásokon. A virágok kellemes illatot is áraszthatnak.

A virágzás általában a nyár közepétől az ősz elejéig tart, hosszan tartó virágzással.

Az Abelia x grandiflora ‘Edward Goucher’ általában napos vagy félárnyékos helyzetben érzi magát jól. A megfelelő mennyiségű napfény hozzájárul a gazdag virágzás és az egészséges növekedés kialakulásához.

Jó vízelvezetésű, laza talajokat kedvel. Az optimális talajminőség hozzájárul a növény egészséges növekedéséhez.

Az Abelia x grandiflora ‘Edward Goucher’ általában nem igényel túl intenzív metszést, de az elhalványult virágok és a túlnövekedett hajtások rendszeres eltávolítása segíthet megőrizni a cserje formáját.

Gyakran használják csoportosítva, például szegélyként vagy díszcserjeként a kertekben vagy parkokban. A vonzó virágzata és a színes levelek kombinációja miatt egyaránt alkalmas lehet a kerti tervezési projektekhez.

A növény gondozása és termesztése a terület éghajlati és talajviszonyaitól függ. Az öntözés, tápanyagellátás és metszés megfelelő kezelése segít abban, hogy az Abelia x grandiflora ‘Edward Goucher’ a lehető legjobb állapotban növekedjen és virágozzon.

További információk

Tömeg 2 kg
Méretek 30-40 cm