Gondoljunk télen a madarakra! Madárkalács készítése otthon

Madárkalács készítése otthon

Madárkalács készítése otthon..  Megjöttek az első fagyok, el kell kezdenünk etetni a madarakat. A boltban vásárolhatunk különböző magkeverékeket, de a madárkalácsot mi magunk is elkészíthetjük..

Hozzávalók: marhafaggyú, különféle magok

A faggyút apróra vágjuk, ezután lábasba tesszük és elkezdjük főzni. Miután levettük a tűzről, beletesszük a magokat és jól elkeverjük. Annyi magot teszünk bele, hogy szépen formázható legyen. A hűlés során a faggyú hamar elkezd megkötni. A masszát az előkészített formákba tesszük. Lehet használni mézeskalács kiszúrókat vagy szilikont a formázáshoz. Érdemes bele egy lyukat szúrni például szívószállal vagy hurkapálcával, hogy utána fel tudjuk akasztani majd. Ezután a formákat a hűtőbe tesszük, hogy dermedjenek. Miután megkeményedtek óvatosan kinyomjuk őket a formából. Máris fűzhetjük bele a madzagot és már akaszthatjuk is ki a fára.

Maga a faggyú elég erős szagú, érdemes a szabadban elkészíteni, ha van rá lehetőség

Posted in Egészség-életmód, Tippek-tanácsok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük