Madárkalács készítése otthon
Madárkalács készítése otthon.. Megjöttek az első fagyok, el kell kezdenünk etetni a madarakat. A boltban vásárolhatunk különböző magkeverékeket, de a madárkalácsot mi magunk is elkészíthetjük..
Hozzávalók: marhafaggyú, különféle magok
A faggyút apróra vágjuk, ezután lábasba tesszük és elkezdjük főzni. Miután levettük a tűzről, beletesszük a magokat és jól elkeverjük. Annyi magot teszünk bele, hogy szépen formázható legyen. A hűlés során a faggyú hamar elkezd megkötni. A masszát az előkészített formákba tesszük. Lehet használni mézeskalács kiszúrókat vagy szilikont a formázáshoz. Érdemes bele egy lyukat szúrni például szívószállal vagy hurkapálcával, hogy utána fel tudjuk akasztani majd. Ezután a formákat a hűtőbe tesszük, hogy dermedjenek. Miután megkeményedtek óvatosan kinyomjuk őket a formából. Máris fűzhetjük bele a madzagot és már akaszthatjuk is ki a fára.
Maga a faggyú elég erős szagú, érdemes a szabadban elkészíteni, ha van rá lehetőség